Press "Enter" to skip to content

Inspiracje od marki Vegeta Natur

Zupy goszczą na naszych stołach na co dzień, skradając serca i rozpieszczając podniebienia. Lato to idealny moment na przygotowanie aromatycznych kremów czy bulionów z sezonowych warzyw. Z przyprawami Vegeta Natur stworzysz zupy, które zachwycą Twoich bliskich.

Zainspiruj się pomysłem na…

Orzeźwiające gazpacho!

Składniki:

  • 4-5 świeżych pomidorów
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z ¼ cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawa Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
  • kromka jasnego pieczywa lub ½ kajzerki
  • opcjonalnie kolendra oraz jogurt naturalny

Sposób przygotowania:

Myjemy warzywa. Ogórka i pomidory obieramy ze skóry (w tym celu najlepiej pomidory sparzyć gorącą wodą). Kroimy je na mniejsze kawałki. Pieczywo namaczamy w wodzie. Umieszczamy pokrojone warzywa i odsączony chleb w blenderze, dodajemy czosnek, oliwę, sok z cytryny i blendujemy. Doprawiamy do smaku przyprawą Vegeta Natur w płynie. Możemy dodać także poszatkowaną natkę pietruszki, koperku lub kolendry. Całość chłodzimy min. 2 godziny w lodówce. Otrzymany chłodnik podajemy schłodzony.

Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.

Be First to Comment

Dodaj komentarz